plazoo.com
Nieuws toevoegen | Tools | Opnieuw zoeken | Help | Over ons
Bedrijfsnieuws | Berichten

 

Uitleg over RSS

 
 
 
 

Ontwikkeling van RSS


RSSIn de Verenigde Staten is de term RSS feeds al behoorlijk ingeburgerd. Europa loopt hierin wat achter bij deze unieke mogelijkheid om content te verspreiden, maar de inhaalslag door de europese gebruiker is begonnen. Een nieuw en betrouwbaar communicatie medium is met RSS feeds ontstaan. Wij helpen u graag met de mogelijkheden welke RSS feeds geven. Hiervoor hebben wij PLAZOO zoekmachine, MyPlazoo en PrPlazoo ontwikkeld.

 

Wat is RSS


RSS staat voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary.

RSS biedt u de mogelijkheid om snelle wijzigingen en content te distribueren zoals nieuws en pers publicaties. Gebruikers kunnen uw RSS feeds ophalen en lezen met behulp van een RSS reader (ook wel nieuwsreader genoemd) of met een onze online programma myPLAZOO.

Voordelen


myPLAZOO stelt u in staat om nieuws van verschillende sites te lezen in. U hoeft geen domeinnaam in te typen of naar uw favorieten te gaan. Op deze manier ben je snel op de hoogte en mis je niks!
 

Waar kan ik RSS feeds vinden of zelf samenstellen ?


Bijvoorbeeld met PLAZOO:

PLAZOO is een snelle en makkelijke manier om feeds te vinden of zelf samen te stellen: Geef een zoekterm op en PLAZOO vindt voor u de feeds.

Op dit moment moet je op europese sites hard zoeken naar feeds. Hier zijn een aantal internationale voorbeelden waar RSS feeds beschikbaar zijn:

amazon.com
bongonews
BBC News

Blogs of weblogs worden door tienduizenden mensen over de hele wereld gebruikt om over van alles en nog wat te schrijven. Via RSS feeds zijn ze contstant verbonden met hun lezers.

Beschikbare RSS feeds kunt u herkennen aan de volgende symbolen:Deze symbolen zijn gekoppeld aan een xml-bestand. De link in de browser (Zie het plaatje hieronder) is de link naar de RSS feed. Deze link kan worden gekopieerd in een RSS reader, zodat deze gemakkelijk gelezen kan worden door een gebruiker.

 

Hoe kan ik een RSS feeds lezen?


Er zijn twee mogelijkheden:

1. Via een externe RSS reader
Er zijn diverse programma's te downloaden. Enkele hiervan hebben we hier geselecteerd.

2. PLAZOO heeft een online feed service voor u ontwikkeld
De online feed service myPLAZOO
biedt u een gratis dienst aan. Online feeds diensten hebben het voordeel dat de feeds kunnen worden geraadpleegt en onderhouden overal waar je over een browser beschikt. Een ander voordeel is dat updates en nieuwe ontwikkelingen automatisch worden toegevoegd. Registreer nu voor myPLAZOO
! Registreer hier!
 
RSS
 
Simpel en eenvoudig: RSS maakt uw leven makkelijker!

Met myPLAZOO kunt u uw leven een beetje vereenvoudingen door op een eenvoudige manier nieuws te beheren en te lezen.

Meld u nu aan!

Wilt u meer hulp?

RSS readers
What is RSS-Bot?